Extra begeleiding voor rijangst
Heb jij je rijbewijs al maar durf je niet te rijden? Of heb je angst voor bepaalde zaken waardoor je die situaties in het verkeer liever vermijd? Ben jij iemand die nog moet beginnen aan zijn rijbewijs maar dit niet durft door wat voor een reden dan ook?
Heel erg vervelend, maar het is niet nodig om voor altijd met deze angsten te blijven zitten. Er zijn heel veel mogelijkheden om de angst te verminderen zodat je weer met een fijner gevoel het verkeer in gaat!
Deze rijschool heeft ervaring om mensen met angst in het verkeer te begeleiden. We beginnen met een kennismakingsgesprekje en vanuit daar maken we een plan van aanpak.
Neem voor meer informatie en de kosten contact op met de rijschool
Is je angst enorm overheersend? En vind je het fijn als je daar extra begeleiding bij krijgt?
Dat is mogelijk! Rijschool Avalon werkt samen met Eerstelijnspsychologen Den Bosch (EDB) met de goed aangeschreven psychologe Anne-Mieke Schoot. Met haar therapeutische begeleiding en mijn begeleiding in het verkeer zorgen we er samen als een team voor dat je je weer beter en sterker in het verkeer gaat voelen.
Wat is rijangst?
Rijangst bestaat in veel verschillende vormen en maten.Het varieert van een kleine spanning tot een paniekaanval en alles wat daar tussen schuilt. Ongeveer aan half miljoen mensen in Nederland hebben last van rijangst. Het is daarom ook zeker een probleem wat niet genegeerd moet worden!
Rijangst heeft niet alleen maar te maken met een gebrek aan rijvaardigheid. Er zijn veel ervaren automobilisten die door een traumatische ervaring in het verkeer niet meer in de auto durven te zitten. Soms gaat dit ook met schaamte gepaard. Daarnaast is er ook een groep mensen die naast hun rijangst een angststoornis, fobie en een post traumatische stress stoornis hebben.
Er zijn verschillende vormen van rijangst:
- Rijangst door een paniekstoornis (vaak door snelweg angst)
- Rijangst door overbelasting.
- Rijangst na beladen gebeurtenis of trauma.
- Rijangst ten gevolge van faalangst.
- Rijangst door routinegebrek.
- Rijangst door een tekort aan vaardigheden.
- Rijangst als bijrijder.
- Rijangst als gevolg van een andere angststoornis.
De gevolgen van rijangst zijn heel vervelend. Naast een gevoel van schaamte dat je kan hebben, ben je weer meer aangesteld op andere mensen. Je levert een stukje zelfstandigheid en mobiliteit in als je niet meer in de auto durft te stappen.
Ga je wel rijden met deze angsten, dan kan dit ook voor nare situaties zorgen. Je kan bijvoorbeeld aan paniekaanval krijgen in het verkeer en daardoor nog angstiger worden.
In de maatschappij waar we nu in leven en de druk die op ons allemaal wordt gelegd is een auto bijna onmisbaar.
Durf de stap te zetten om je angsten te overwinnen! Je veilig kunnen voelen in het verkeer, in je eigen auto, voor dit gevoel is het waard om te vechten.