Specialismen

Het is niet voor iedereen even makkelijk om het rijbewijs te gaan halen. Voor sommige kan het al een grote stap zijn om überhaupt in een lesauto te stappen. voor wie het wat lastiger is zoals bijvoorbeeld iedereen met ADHD, ADD, Autisme en mensen met leerproblemen/concentratie problemen heb ik dankzij mijn speciale opleidingen en ervaring al veel mensen succesvol begeleid. 

Omdat schakelen een belasting kan zijn en aandacht vergt waardoor je je aandacht moeilijk kan verdelen,kan het eenvoudiger zijn om te lessen in een automaat. Hierdoor kan je al je aandacht richten op het verkeer zonder na te hoeven denken over het schakelen. Dat scheelt veel extra handelingen. 


Wij hebben ons gespecialiseerd in:

  • Coaching ADD en ADHD
  • Begeleiding autisme
  • Counseling
  • Stress counseling
  • NLP
  • Praktische psychologie
  • Faalangst 
  • Emotie management 
  • Faalangst 

Rijlessen met autisme, ADD, ADHD, andere leerproblemen/concentratieproblemen.


Mensen met autisme, ADD, ADHD en andere leerproblemen/concentratieproblemen hebben evenveel kans van slagen als ieder ander. Het gaat alleen via een iets andere weg omdat de manier van informatie verwerken wat anders verloopt. Met de juiste begeleiding, structuur en geduld wordt het voor hen mogelijk gemaakt om het rijbewijs te kunnen behalen als ieder ander. rust, structuur en het creëren van een juiste leeromgeving zijn hierbij heel belangrijk, en dit begint al bij de planning van de lessen, hier trek ik extra tijd voor uit zodat er geen andere leerling voor de les gepland wordt.
kandidaten die deze leerproblemen/concentratieproblemen hebben moeten dit aangeven op de eigen verklaring. Er kan daarnaast ook nog sprake zijn van een extra keuring waardoor je eenmaling langs een psycholoog van het CBR moet gaan. De kosten van deze keuring zijn ongeveer 150 euro.

Rijlessen met angst.
Het kan zijn dat je vroeger een auto ongeluk hebt mee gemaakt, of een andere reden hebben waardoor je een angst hebt ontwikkeld voor het autorijden of het verkeer in het algemeen. Ik kan je helpen bij het overwinnen van deze angst en het opnieuw terugvinden van het zelfvertrouwen zodat het veilig en met plezier deelnemen aan het verkeer weer mogelijk wordt!

NLP combineren met rijlessen.
Om nog betere kwalitatieve rijlessen aan te kunnen bieden heb ik een aantal cursussen gevolgd in de NLP.  Dit is een methodiek voor training, coaching en communicatie verbetering, NLP heeft alles te maken met de manier waarop informatie wordt overgebracht, non-verbale communicatie en inleving in de ander zijn gedachtegang, Communicatie staat bij mij namelijk op nummer 1. 

Faalangst

Faalangst is de angst om te mislukken in situaties waarbij je beoordeeld wordt. Je bent dan bang om te falen of om tekort te schieten. De kern van faalangst is het verlies van concentratie op het moment dat je moet gaan presteren. Deze angst kan twee kanten op gaan. Bij positieve faalangst helpt de aanwezige angst en de spanning die daarbij komt kijken juist om beter te presteren en om je beter te kunnen concentreren.
Bij negatieve faalangst gaat dit de andere kant op. Deze angst kan dus behoorlijk in de weg zitten voor en tijdens je rij examen. Zelfs al tijdens de rijlessen.
Hoe onmogelijk het misschien kan voelen voor je om te beginnen met rijlessen met faalangst met het idee dat je ook nog dat rij examen moet doen, het is absoluut niet onmogelijk! Juist hartstikke haalbaar! Dankzij mijn speciale opleidingen counseling en stress-counseling help ik je coachend om met deze faalangst om te gaan.
Faalangst examen CBR
Er is een speciaal examen ontwikkeld zodat er meer rekening gehouden kan worden met leerlingen die last hebben van faalangst. Bij een faalangst examen krijg je een examinator toegewezen die getraind is in het begeleiden van mensen met faalangst. Er wordt voor het examen wat meer tijd uitgetrokken zodat er wat meer tijd is voor rustmomenten. Daarnaast is het mogelijk om zelf een time-out aan te vragen tijdens de rit mocht het je even teveel worden. Hier hoef je geen gebruik van te maken, het is al een fijn idee dat die mogelijkheid tot time-out er is en dat alleen geeft je al wat meer rust. ook wordt er meer tijd genomen voor het examen om vooraf de examenkandidaat wat meer op zijn gemak te stellen.