Werkwijze

Intake / Adviesles

Tijdens dit uur testen we wat je al weet en kan, maar nog veel belangrijker, hoe ga je om met de opdrachten en informatie die gegeven wordt.
Aan het einde krijg je een advies en alle uitleg over de mogelijkheden, ook krijg je een pakketje met alles wat je nodig hebt voor het leren van de theorie  en algemene informatie.

Theorie leren en examen

Belangrijk advies! Begin meteen met het leren van de theorie met behulp van i-theorie of met het leerboek, oefenboek, of cd-rom.
Kennis is macht, je hebt veel profijt van die kennis tijdens de lessen en hierdoor leer je ook weer makkelijker autorijden.
Het theorie examen aanvragen kun je heel makkelijk zelf doen via de site van het CBR, dit is ook voordeliger dan via de rijschool.

Rij-opleiding in stappen 

Bij ons krijg je les via de RIS Methode! 
Deze bestaat uit 46 scripts verdeeld over 4 modules, het ris-boek is steeds ter voorbereiding op de volgende les, dit kun je thuis doen zodat we de lestijd optimaal kunnen benutten.
Na iedere module is er een toets, deeltoets 1 en 2 doen we tijdens de lessen en daar zijn geen extra kosten aan verbonden. Deeltoets 3 is de tussentijdse toets bij het CBR en deeltoets 4 is het examen bij het CBR. Alle vorderingen worden bijgehouden op de leskaart en in het RIS-boek.
Module 1 Voertuig bediening en beheersing
 | Deeltoets 1  (tijdens de rijles)

Module 2 Eenvoudige verkeerssituaties en bijzondere manoeuvres
 | Deeltoets 2  (tijdens de rijles)

Module 3 Complexe verkeerssituaties
 | Tussentijdse toets CBR

Module 4 veilige en verantwoorde verkeersdeelname
 | Examen CBR

Tussentijdse toets

Is een oefenexamen bij het CBR, dit gaat precies zoals het examen zelf, het verschil is dat nog niet alles op examenniveau hoeft te zijn, het is een tussentijdse meting waarbij je ook vrijstelling kan verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Na afloop bespreekt de examinator de rit en verteld je wat er allemaal al goed gaat en wat nog iets beter moet.
Nu weet je ook hoe een examen gaat en dit bespaard je een hoop spanning tijdens het echte examen en nog belangrijker, je weet ook meteen hoe je zelf reageert op een examensituatie.
De toets doen we op ongeveer 3/4 van de opleiding. Na de toets gaan we alles op een nog hoger niveau brengen in de rijlessen en je voorbereiden op het examen.
Voor de tussentijdse toets doen we nog een uurtje les zodat je dan al wat ingereden bent. Uiteraard haal ik je dan gewoon thuis op en na de toets brengen we je ook weer naar huis.

Examen

Ook voor het examen gaan we nog een uurtje rijden zoals bij de toets en daarna meteen het examen, alles is nu op examenniveau en het examen gaat net zoals bij de toets, ook na het examen brengen we je weer naar huis.